Implementatie van BESS systeem bij boerenbedrijf

Implementatie van een BESS systeem bij een boerenbedrijf

In opdracht van WattsUp heeft BPath Energy de technische begeleiding van de implementatie van een BESS systeem bij een boerenbedrijf op zich genomen.

Van offerte tot oplevering.

Project omschrijving

Er vond een uitbreiding op de zonnepanelen plaats naar een totale capaciteit van 360 kW.

De keuze is gemaakt om te switchen naar Edmij als energieleverancier en daarmee toegang te krijgen tot de onbalansmarkt. Edmij is specialist in het voorspellen van het verbruik, dat vooraf in te kopen op de day ahead market en vervolgens op de dag zelf de verschillen te verhandelen op de onbalansmarkt. Hun slogan is Vandaag het voordeel van morgen…

Envitron leverde het Energie Management Systeem. Envitron bewaakt de netcapaciteitsgrenzen (168 kW leveren en 300 kW opnemen) en vertaalt de handelssignalen van Edmij naar de 11 omvormers van de zonne-energie en de door Iwell geleverde 250 kW/645 kWh accu.

Daarbij staat voorop, dat het verbruik van het boerenbedrijf altijd voorrang heeft. Ca 200 kW aan koelinstallaties moeten altijd de ruimte hebben om de primaire inkomstenbron van het boerenbedrijf te waarborgen.

Iwell heeft de hoogwaardige accu geleverd en geassisteerd bij keuze van de locatie van de accu en het leveren van documenten die gevraagd werden door de verzekeringsmaatschappij.

Al met al een project dat veel aspecten kent en waar diverse specialismen nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken.